Madrid

48 timer i Madrid

Fra kunstgallerier til tapasbarer.

Foto: Unsplash
May 2024
Oppdag spanske spesialiteter, små gallerier, pulserende torg og vakre grøntområder i den livfulle byen Madrid. La oss guide deg til de beste opplevelsene for en helg i den spanske hovedstaden.

FREDAG

Sjekk inn på One Shot

Madrid er en storby som har alt – og med en travel timeplan foran deg er det desto viktigere å bo bra. Det er mange fine hoteller å oppdage her – som de stilfulle og moderne innredede boutiquehotellene One Shot, der veggene er prydet med kunst og vakre fotografier. Sjekk inn på One Shot Prado 23 i Las Letras eller One Shot Recolatos 04 i det populære Salamanca-området, og nyt nærheten til flere av byens hovedattraksjoner.

One shot
Foto: Unsplash

Oppdag Madrids store utvalg av kunst

Mange reiser til Madrid for å nyte det rike kulturtilbudet. Byen er en perle for kunstelskere, med mange gallerier å utforske – fra det moderne Travesía Cuatro til det sjarmerende Elba Benitez, som begge ligger i nærheten av det livlige området Malasaña.

Elba
Foto: Luis Asin

Kaffe på Toma

Spaser videre langs de pulserende gatene i Malasaña, og nyt den spanske arkitekturen. Når det er tid for å hente ny energi, kan du stikke innom det populære kaffeparadiset Toma 1 i Calle La Palma. Hvis du forelsker deg i den nydelige kaffen (det er fullt mulig!), kan du også kjøpe med deg en pose kaffebønner hjem.

Toma
Foto: Unsplash

Tapas på Sala de Despiece

Sala de Despiece er virkelig et besøg værd. Restauranten ligner et lille hul i væggen – men når du træder indenfor, møder du et kulinarisk paradis. Her får du serveret eksklusive tapas i et miljø med rå indretningsdetaljer, der minder om et slagteri. Du kan enten bestille bord i restauranten eller spise stående i det livlige miljø, mens du får serveret små spanske specialiteter, som præsenteres af det kyndige personale.

Sala de Despiece
Foto: Sala de Despiece

LØRDAG

Besøg Thyssen-Bornemisza Museum

Hvis du vil besøge et museum i Madrid, bør Thyssen-Bornemisza Museum, et af verdens førende kunstmuseer, stå øverst på listen. Her finder du en samling værker, der spænder over flere århundreder, af prominente kunstnere som Holbein, Caravaggio og Paul Cézanne. Selve bygningen er også en oplevelse værd med elegant arkitektur, der emmer af både historie og kultur.

Thyssen
Foto: Shutterstock

Tæt på naturen i El Retiro Park

Madrid er stor, og der er flere smukke, grønne områder at gå på opdagelse i. En af byens største og mest elskede parker er El Retiro, som kun ligger ti minutters gang fra Thyssen. Parken strækker sig over hele 125 hektar og kombinerer haver, smukke stier, springvand og søer. I weekenderne er der ofte kulturelle arrangementer og spændende familieaktiviteter. Sørg for at leje en robåd, mens du er her, og tag en tur på parkens største sø, Estanque del Retiro.

El Retiro
Foto: Unsplash

Autentisk madmarked

I närheten av Plaza Mayor hittar du Mercado San Miguel med ett enormt utbud av spanska delikatesser, tapas, färsk fisk, ostar och viner. Marknaden är en populär destination både för lokala invånare och turister som vill upptäcka den spanska matkulturen. Marknaden ligger i en stor byggnad med järnstruktur och stora fönsterpartier, vilket gör det till en destination som tilltalar både smaklökarna och ögonen.

Mercado san miguel
Foto: Unsplash

SØNDAG

Brunch på Ojalá

Afslut dit ophold i Madrid med en festlig brunch på populære Ojalá. Restauranten er det perfekte sted til søndagsbrunch (men er lige så god til en eftermiddagsdrink eller middag). Her finder du forfriskende drinks, gode brunchretter og tapas på menukortet. Hvis du er heldig, får du et bord i kælderen, hvor du spiser, som om du var på stranden, siddende ved små, lave borde omgivet af sand og dæmpede, rosa neonlys.

Ojala
Foto: Unsplash

Adresser:

One Shot Prado 23
C. del Prado, 23

Hotel One Shot Recoletos 04
C. de Salustiano Olózaga, 4

Elba Benitez
C. de San Lorenzo, 11

Travesía Cuatro
C. de San Mateo, 16

Toma 1
C. de la Palma, 49

Sala De Despiece
C/ de Ponzano, 11

Thyssen-Bornemisza Museum
P.º del Prado, 8

Mercado San Miguel
Pl. de San Miguel

Ojalá
Calle de San Andrés, 1

Tekst av Peggy Hansson